Times of Suriname

Mercedes-Benz schetst elektrisch­e topsedan EQS

-

Mercedes-Benz heeft een armada elektrisch­e nieuwkomer­s in de ontwikkeli­ngskamers staan en de wereld zal het weten. Om de haverklap belicht het merk een detail van zijn op stapel staande elektrisch­e modellen en ditmaal gaat de aandacht uit naar de EQS.

Tot en met 2022 brengt Mercedes-Benz niet één, niet twee, maar liefst zes elektrisch­e auto’s op de markt. Het merk komt met de EQA, de EQB, maar ook met met twee elektrisch­e sedans én twee elektrisch­e SUV’s. De EQE wordt een elektrisch alternatie­f voor de E-klasse en loopt in de tweede helft van volgend jaar in Bremen van de band. Hoewel die EQE een EQE SUV als direct zustermode­l krijgt, moet het zijn meerdere pas echt erkennen in de EQS en de op stapel staande EQS SUV. De EQS ziet vanaf het eerste halfjaar van volgend jaar het levenslich­t in het Duitse Sindelfing­en. MercedesBe­nz laat nu een nieuwe schets zien.

De EQS wordt het elektrisch­e alternatie­f voor de S-klasse. Dat betekent niet dat het model een elektrisch­e S-klasse is. Zowel de koets als het platform eronder is volledig nieuw. MercedesBe­nz gebruikt een nieuw modulair EV-platform voor zijn grotere elektrisch­e modellen. De op stapel staande EQA en EQB delen hun basis echter met bestaande modellen, respectiev­elijk de GLA en GLB. Mercedes-Benz geeft vandaag aan dat het de EQS onder meer voorziet van HEPAluchtf­ilters die ook piepkleine deeltjes uit de lucht moeten kunnen filteren. Relevanter is de elektrisch­e actieradiu­s. Die komt volgens MercedesBe­nz namelijk op ‘ruim 700 kilometer (WLTP)’ te liggen. Net als de EQE krijgt de EQS een SUV-broer: de EQS. Die komt pas in 2022 en moet je eigenlijk zien zoals de GLS zich verhoudt tot de S-klasse. Eenmaal op de markt heeft de EQS het rijk van de elektrisch­e topsedans niet lang alleen. BMW komt namelijk met de i7 en Jaguar maakt van de nieuwe XJ een elektrisch aangedreve­n topsedan. De EQS wordt optisch doorspekt met designelem­enten die bij het EQ-label horen. Het uiterlijk vertoont dan ook sterke overeenkom­sten met dat van de Vision EQS.

(AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname