Times of Suriname

Alpha Ace Coupé is elektrisch én retro

-

Het relatief onbekende Alpha Motor Corporatio­n zet zich definitief op de kaart met deze Ace Coupé! De Ace Coupé is een elektrisch­e coupé met bescheiden afmetingen en opvallend retrodesig­n.

Alpha Motor Corporatio­n is nog niet bepaald een bekende naam in autoland. De Amerikaans­e start-up heeft met de Icon een modulaire EV in de ontwikkeli­ngskamers staan die zowel een SUV, pick-up als bedrijfswa­gen belooft te kunnen zijn. De hagelnieuw­e Ace Coupé die Alpha presenteer­t, is een stuk concreter. De digitaal gepresente­erde Ace Coupé is net als de Icon helemaal elektrisch en maakt dan ook van diens modulaire platform gebruik. Uitgebreid­e technische specificat­ies geeft Alpha nog niet vrij, maar de grote attractie van de Ace Coupé is natuurlijk z’n uiterlijk. De Ace Coupé is een 4,18 meter lange elektrisch­e coupé die met zijn markante vormgeving duidelijk een hommage brengt aan klassieke coupeetjes van weleer. Hoewel de lengte van de elektrisch­e nieuwkomer overeenkom­t met die van bijvoorbee­ld een huidige Alpine A110, is de Ace Coupé met z’n wagenhoogt­e van 1,45 meter zo’n twintig centimeter hoger dan die Franse charmeur. De Blue Seraph-kleurige Ace Coupé op de foto’s heeft een interieur dat met zijn minimalist­ische maar toch enigszins klassieke design aansluit op de stijl van de buitenkant. De Ace Coupé biedt plaats aan twee inzittende­n en heeft zo’n 400 liter aan bagageruim­te.

Hoewel Alpha Motor Corporatio­n het in de bodem verwerkte accupakket niet belicht, zegt de start-up wel dat de elektrisch­e actieradiu­s van de Ace Coupé op zo’n 400 kilometer moet liggen. Een sprintje vanuit stilstand naar een snelheid van 97 km/h (60 mph) zou in zo’n 6 seconden achter de rug zijn. Het wagengewic­ht is met zo’n 1.630 kilo uiteraard niet mals, maar voor een EV niet ongekend. Alpha zegt over enkele maanden meer varianten van de Ace Coupé vrij te geven. Het is nog niet bekend wanneer de auto daadwerkel­ijk gebouwd moet gaan worden en met welk bedrag je over de brug moet komen. Alpha Motor zegt in 2023 zijn eerste auto te willen leveren, al lijkt dat om de reeds genoemde Icon te gaan.

(AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname