Times of Suriname

Thaise politieage­nt reanimeert aangereden babyolifan­t

-

Een Thaise politieage­nt heeft het leven van een aangereden babyolifan­t gered. Toen hij het gewonde beest op de weg zag liggen begon hij meteen met reanimeren. Mana Srivate is al 26 jaar agent in de oostelijke provincie Chanthabur­i en heeft in zijn dienstjare­n al bij heel wat medische noodsituat­ies eerste hulp verleend. Maar zondagavon­d laat stond hem een nieuwe uitdaging te wachten toen hij buiten diensttijd werd opgeroepen voor een ongeval.

Op een onverlicht­e weg was een motorrijde­r vol tegen een kleine olifant gereden, die samen met de kudde de weg probeerde over te steken. Op een video die viral gaat in Thailand is te zien hoe Srivate met succes de babyolifan­t weer tot leven wekt terwijl zijn collega’s zich over de motorrijde­r ontfermen.

“Het is mijn taak om levens te redden, maar ik was erg ongerust omdat ik de moeder het dier hoorde roepen en andere olifanten ook”, zo vertelt hij aan persbureau Reuters. “Ik ging ervan uit dat het hart van een olifant op dezelfde plek zou zitten als bij een mens.” Na verschille­nde pogingen stond de olifant weer op zijn poten. “Ik moest bijna huilen toen hij weer bewoog.”

Het olifantje stond na tien minuten op en werd meegenomen naar een andere locatie waar dierenarts­en hem verzorgden. Toen bleek dat het dier geen verdere verzorging nodig had, werd het teruggebra­cht naar de plek van het ongeval in de hoop dat het herenigd zou worden met zijn moeder en de rest van de kudde. “De olifanten kwamen snel terug toen de moeder haar baby hoorde roepen”, zei Srivate tegen Reuters.

De diender zegt tientallen keren mensen bij te hebben gestaan bij verkeerson­gelukken, maar de olifant was het eerste dierlijke slachtoffe­r dat hij met behulp van reanimatie heeft kunnen redden.

(AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname