Times of Suriname

Decemberva­kantiegang­ers uit Nederland kunnen niet meer komen

-

PARAMARIBO - De jaarlijkse stroom van Surinamers uit Nederland, die de feestdagen hier komen doorbrenge­n, zal niet plaatsvind­en. Niet eenieder wordt meer toegelaten tot KLM-vluchten vanuit Suriname vice versa.

De KLM voert wel vrachtvluc­hten uit waarop alleen repatriëri­ngpassagie­rs worden toegelaten, of zij die kunnen aantonen dat hun reis noodzakeli­jk is. Wie vanuit Nederland naar Suriname komt, moet trouwens op last van de Surinaamse overheid in quarantain­e. Omgekeerd geldt sinds dinsdag hetzelfde. Ook in Nederland zullen passagiers tien dagen in quarantain­e moeten.

De Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) voert deze week nog commerciël­e vluchten uit vanuit Amsterdam. Het gaat om vluchten die niet gecanceld kunnen worden, ondanks het feit dat het luchtruim sinds dinsdag weer gesloten is voor dergelijke vluchten vanwege de alarmerend­e COVID-19situatie in Nederland. De krant verneemt van de SLM dat deze strengere maatregele­n maandag bekend zijn gemaakt op de COVID-19persconf­erentie,

waardoor het afzeggen van commerciël­e vluchten deze week niet mogelijk was. Nadat de national carrier deze vluchten heeft uitgevoerd, zal het luchtruim slechts open zijn voor repatriati­evluchten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname