Times of Suriname

Brandweer adviseert vuurwerkve­iligheidsb­ril

-

PARAMARBO – Het Korps Brandweer Suriname beveelt ook dit jaar aan dat personen bij het afschieten van vuurwerk een vuurwerkve­iligheidsb­ril opdoen. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de mensen een vuurwerkve­iligheidsb­ril kunnen opdoen of een safety bril om de ogen te beschermen.

Oogletsel is een veelvoorko­mend incident bij het afschieten van vuurwerk. Daarom vindt hij het belangrijk dat de ogen worden beschermd. “Wij roepen de gemeenscha­p op zelf verantwoor­ding te nemen.” Pinas geeft aan dat behalve het opdoen van een vuurwerkve­iligheidsb­ril, het belangrijk is om ook andere regels met betrekking tot vuurwerk in acht te nemen.

Daarbij doet de brandweer een beroep op de gemeenscha­p om geen vuurwerk op elkaar te gooien en ook geen vuurwerk in en rondom instelling­en en gebedshuiz­en of ziekenhuiz­en af te schieten. Verder doet hij de oproep om geen vuurwerk te gooien op dieren en rekening te houden met de periode wanneer het afgeschote­n mag worden. Vuurwerk mag alleen afgeschote­n worden vanaf 27 december tot en met 1 januari. Ook wordt meegegeven om wierook te gebruiken bij het aansteken van vuurwerk. Pinas benadrukt dat kindervuur­werk niet bestaat. De brandweer is van plan verschille­nde plaatsen aan te doen om flyers uit te delen en personen toe te spreken over het veilig afschieten van vuurwerk. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname