Times of Suriname

Vier jaar celstraf voor verkrachti­ng oma

-

PARAMARIBO - Wilfred M (26) is gisteren veroordeel­d tot vier jaar celstraf voor verkrachti­ng van een tachtigjar­ige vrouw op 7 maart aan de Mayosteeg. Rechter Maytrie Kuldipsing­h nam de strafeis van het Openbaar Ministerie over. Advocaat Harold Belfor heeft na het vonnis aan zijn cliënt uitgelegd waarvoor hij is veroordeel­d. Hij betoogde eerder dat de man onder invloed van stimuleren­de middelen opgewonden raakte en overging tot de daad. Belfor vroeg acht te slaan op het psychologi­sche rapport.

De psycholoog vindt dat het strafbare feit aan Wilfred M in verminderd­e mate kan worden toegereken­d. “Ik heb er echt spijt van. Dit gaat nooit meer gebeuren”, zei Wilfred M in zijn laatste woord. De man verklaarde dat hij een grove fout heeft gemaakt door seks te hebben met de oma. Hij zei dat de vrouw hem had geroepen. In een verklaring zei hij de vrouw om seks en een kus te hebben gevraagd waarmee volgens hem de vrouw akkoord ging. Hij had sukru gebruikt en was onder invloed. Pas op het politiebur­eau kwam hij tot zichzelf. De bejaarde was alleen thuis toen zij is verkracht. Haar dochter was inkopen gaan doen, maar toen zij terugkwam vertelden buren dat haar moeder was verkracht. Wilfred M ging op het erf van het slachtoffe­r. Hij hield de tachtigjar­ige vast en liet haar vallen onder de manjaboom. Hij verkrachtt­e de bejaarde.

Het slachtoffe­r verklaarde dat zij pijn overhield van de verkrachti­ng. Zij kon niets doen omdat de man sterker is. Een buurmeisje heeft Wilfred M herkend aan zijn gezicht en kleding toen hij bezig was in de morgenuren de seksuele handelinge­n met het slachtoffe­r te plegen. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname