Times of Suriname

Franse agenten doodgescho­ten Dader dood aangetroff­en

-

FRANKRIJK - De man die drie agenten heeft doodgescho­ten in Frankrijk is dood aangetroff­en. Dat maakte minister van Binnenland­se Zaken Gérald Darmanin bekend na het drama in de buurt van Saint-Just (Puy-deDôme), in centraal Frankrijk. Daarbij raakte een vierde agent gewond.

De 48-jarige man opende het vuur op agenten die rond middernach­t reageerden op een melding over huiselijk geweld. Een agent kwam om het leven, een collega raakte gewond. De schutter verschanst­e zich vervolgens in de woning en zou daar ook brand hebben gesticht. Een vrouw zocht een veilig heenkomen op het dak en kon later worden gered.

Na de dodelijke schietpart­ij stuurden de hulpdienst­en versterkin­g naar het huis in een afgelegen gehucht. Zij sloten ook wegen in de omgeving af. De ogenschijn­lijk zwaarbewap­ende dader bleef schieten op de politie en doodde nog twee agenten. Die slachtoffe­rs hadden naar verluidt geprobeerd in te schatten of hun neergescho­ten collega’s gered konden worden.

De schutter kon uiteindeli­jk vluchten. Minister Darmanin trad niet in detail over de omstandigh­eden waaronder hij daarna om het leven kwam. Een ingewijde zegt dat de man dood is aangetroff­en in een voertuig. Het vermoeden bestaat dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd. De geredde vrouw wordt nog verhoord.

President Emmanuel Macron heeft zijn medeleven betuigd aan de Franse politie. “Zij zijn onze helden”, schreef hij op Twitter. De omgekomen agenten waren 21, 37 en 45 jaar oud.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname