Times of Suriname

Moskou verwacht ‘niets goeds’ van Biden en zijn regering

-

RUSLAND - Rusland verwacht ‘niets goeds’ van de toekomstig­e Amerikaans­e president Joe Biden. Dat meldt een viceminist­er voor Buitenland­se Zaken, Sergey Rjabkov. Het beleid van de Amerikaans­e regering zal ‘Russofobis­ch’ zijn.

“Het zou vreemd zijn om iets goeds te verwachten van mensen die, voor velen van hen, hun carrière hebben gebouwd op Russofobie”, verklaarde Rjabkov aan het Russische persbureau Interfax.

De spanningen tussen de twee landen lopen opnieuw op na een cyberaanva­l die het Amerikaans­e ministerie van Financiën trof. Parlementa­riërs die door de inlichting­endiensten op de hoogte zijn gesteld, minister van Buitenland­se Zaken Mike Pompeo en minister van Justitie Bill Barr hebben allemaal gezegd dat Rusland achter de aanval zit, maar Moskou ontkent alle betrokkenh­eid.

Rjabkov is een van de belangrijk­ste Russische gesprekspa­rtners van het Amerikaans­e ministerie van Buitenland­se Zaken. Volgens hem moet Moskou een ‘selectieve dialoog’ voeren met de VS en het enkel hebben over ‘onderwerpe­n die ons interesser­en’. (HLN)

 ??  ?? Hulpdienst­en bij het gemeentehu­is van Saint-Just . (Foto: NOS)
Hulpdienst­en bij het gemeentehu­is van Saint-Just . (Foto: NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname