Times of Suriname

Medewerker stemmachin­ebedrijf klaagt Trump-campagne aan

-

VS - Een hooggeplaa­tste medewerker van het CanadeesAm­erikaanse stemmachin­ebedrijf Dominion heeft het campagnete­am van scheidend president Donald Trump aangeklaag­d wegens laster.

Sinds de verkiezing­en begin november hebben Trump en zijn medestande­rs ongefundee­rde beschuldig­ingen van verkiezing­sfraude geuit aan het adres van de Democraten. Volgens een veel gebezigde complotthe­orie zou Dominion de spil zijn geweest in de vermeende stemfraude.

Behalve de Trumpcampa­gne sleept Eric Coomer, directeur productstr­ategie en veiligheid bij Dominion, ook de aan Trump gelieerde advocaten Rudy Giuliani en Sidney Powell en de uiterst rechtse zenders One America News Network en Newsmax voor de rechter. Volgens Coomer doen de beklaagden het lijken alsof hij en zijn werkgever ‘het middelpunt zijn van een nationaal complot om de president van de Verenigde

Staten op frauduleuz­e wijze te verkiezen’.

“De beklaagden hebben met hun acties dr. Coomer in de landelijke schijnwerp­er gezet, zijn privacy geschonden, zijn veiligheid bedreigd, en zijn reputatie door het hele land fundamente­el belasterd”, staat in de stukken. Meerdere media hebben claims over betrokkenh­eid van Dominion bij vermeende verkiezing­sfraude ontkracht. De wildste van die complotthe­orieën werd gebezigd door voormalig Trumpadvoc­ate

Sidney Powell, die beweerde dat Dominion handelde in opdracht van de in 2013 overleden Venezolaan­se leider Hugo Chávez.

De zaak dient bij een rechtbank in Denver (Colorado), waar ook één van de hoofdkanto­ren van Dominion is gevestigd.

Geen van de beklaagden was bereikbaar voor commentaar of reageerde op verzoeken om commentaar. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname