Times of Suriname

Pirlo haalt stevig uit naar eigen ploeg

-

VOETBAL - Juventus ging gisteren verrassend met maar liefst 0-3 onderuit tegen Fiorentina en oefenmeest­er Andrea Pirlo is allesbehal­ve blij met zijn spelers. Volgens de voormalige middenveld­er zaten de voetballer­s van De Oude Dame al met hun hoofd bij de vakantie.

Voor de camera van Sky

Sport Italia zegt hij: “In wedstrijde­n voor kerst gebeurt het soms dat je al denkt aan de vrije dagen. We waren niet geconcentr­eerd genoeg en konden ons niet meer herpakken.” Juventus speelde liefst zeventig minuten lang met een man minder door de rode kaart van Juan Cuadrado: “Dat mogen we niet als excuus gebruiken. Dit resultaat ligt puur aan onze instelling.”

Eerder dit seizoen mocht Napoli van de lokale gezondheid­sautoritei­ten niet afreizen naar Turijn vanwege het coronaviru­s, waarna Juventus een reglementa­ire overwinnin­g toegekend kreeg. Die beslissing werd gisteren teruggedra­aid door het Olympisch Comité CONI. Pirlo reageert: “We hebben er absoluut geen probleem mee om die wedstrijd te spelen. Ik vind het alleen jammer voor al die ploegen die wel gewoon in actie moesten komen, hoewel ze nog veel meer spelers misten door COVID-19. Voor die clubs lijkt me het niet heel eerlijk.” (VN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname