Times of Suriname

Haaland op lijstje Chelsea

-

VOETBAL Door de coronacris­is kregen we in Europa een opvallend rustige zomermerca­to, maar Chelsea FC vormde daar een uitzonderi­ng op. De Blues smeten met miljoenen om een pak topspelers naar Stamford Bridge te halen. Maar blijkbaar heeft eigenaar Roman Abramovich nog wat centen over.

Zo zou Chelsea komende zomer opnieuw fors willen toeslaan. Volgens Angelo Mangiante van Sky Sports hebben de Blues dan twee grote prioriteit­en. De interesse in Declan Rice (West

Ham United) was al een tijdje bekend. Maar nu zouden de Londenaren ook hun vizier op Erling Braut Haaland hebben gericht. Het Noorse wonderkind van Borussia Dortmund staat natuurlijk op de verlanglij­stjes van verschille­nde grootmacht­en. In 2022 zou ook een clausule in zijn contract geactiveer­d worden waardoor hij voor een gelimiteer­d bedrag weg kan. Chelsea zou in 2021 echter al willen toeslaan om de concurrent­ie te snel af te zijn.

Dan zal de club wel een enorm bedrag moeten neertellen. Om extra middelen te vergaren en om de Financial Fair Playregels niet te overtreden, zal Chelsea dus ook spelers moeten verkopen. Antonio Rüdiger, Andreas Christense­n, Jorginho, Marcos Alonso, Ross Barkley, Danny Drinkwater en Victor Moses zouden sowieso al mogen beschikken, mogelijk komen daar nog enkele maanden bij. (VN)

 ??  ?? Erling Braut Haaland staat nu op het transferli­jstje van Chelsea. (Foto: AD)
Erling Braut Haaland staat nu op het transferli­jstje van Chelsea. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname