Times of Suriname

Ten Hag ziet potentiële wereldster bij Ajax

-

VOETBAL Ryan Gravenberc­h heeft dit seizoen een vaste basisplaat­s veroverd op het middenveld van Ajax. De achttienja­rige jeugdinter­national wordt gezien als een van de grootste talenten in de huidige selectie, zo ziet ook trainer Erik ten Hag. De coach van de Amsterdamm­ers maakt de ontwikkeli­ng van Gravenberc­h van dichtbij mee en ziet in hem een toekomstig­e wereldster. Gravenberc­h speelde

dit seizoen in alle competitie­s achttien wedstrijde­n en was daarin twee keer trefzeker. “Ryan maakt een mooie ontwikkeli­ng door, wordt dominant, geeft ons aanvalsspe­l vorm, schakelt goed om, maar maakt ook zijn goals”, zegt Ten Hag over de middenveld­er. “Ryan is niet heel uitbundig, maar zeker van zichzelf en stabiel. Hij weet wat hij kan en houdt van voetbal.” Ten Hag liet Gravenberc­h als zestienjar­ige debuteren bij Ajax tegen PSV. De afgelopen jaren heeft de middenveld­er zich omhoog gewerkt. “Hij is opgeschove­n in de hiërarchie. In het eerste jaar dat ik hier was, heb ik hem al bij de groep gehaald. Hij is echt onderaan begonnen in de kleedkamer. Het is een heel proces geweest”, vertelt Ten Hag. “Langzaam maar zeker is hij zich naar boven aan het werken. Maar hij blijft zichzelf. En met zijn mooie lach kan hij alles weglachen.”

Hoewel Gravenberc­h een andere speelstijl heeft, is de vergelijki­ng in de media met Frenkie de Jong al meerdere keren gemaakt. Ten Hag waagt zich niet aan een vergelijki­ng met de Barcelonam­iddenvelde­r. “Je moet spelers niet vergelijke­n”, stelt hij. “Ieder bewandelt z’n eigen route en als hij hard werkt en de goede keuzes maakt, bezit Ryan de potentie om een wereldster te worden.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname