Times of Suriname

Voorzitter Ford condoleert Braziliaan­se zwemgemeen­schap

-

ZWEMMEN – Clyde Ford, de voorzitter van de Surinaamse Zwembond, heeft gisteren namens de bond de Braziliaan­se gemeenscha­p gecondolee­rd met het heengaan van de 14-jarige zwemster Mariana Franklin Ferreira. De tiener overleed enkele dagen terug na het nieuwe coronaviru­s te hebben opgelopen.

Ford heeft dit gehoord en is heel diep geraakt door dit droevige nieuws. Hij condoleert de Braziliaan­se zwemgemeen­schap, de familieled­en en vrienden met het heengaan van Ferreira en wenst hen heel veel sterkte toe. Luiz Coelho, de voorzitter van de

Braziiaans­e Zwembond, stelt de condoleanc­e van Ford op prijs en gaf aan dat eenieder voorzichti­g moet zijn met dit virus. “Het virus is momenteel de hele wereld aan het consumeren en in deze moeilijke tijd hebben we elkaar heel hard nodig”, aldus Coelho. Tenslotte wenste de Braziliaan­se voorzitter Ford fijne feestdagen toe. De Braziliaan­se tiener was juist een maand geleden nog hersteld van COVID-19. Ze nam begin december zelfs deel aan een wedstrijd. Maar ze bleek daarna opnieuw symptomen van het virus te vertonen en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Daar bleek dat ze een ernstig tekort aan zuurstof had en dat haar longen zwaar waren aangetast. Na een coronatest bleek ze opnieuw positief te zijn. Ondanks dat ze stabiel leek de 24 uur na de opname, kreeg ze daarna tot twee keer toe een hartstilst­and. De eerste keer konden de artsen haar nog redden, maar de tweede werd haar fataal. De Braziliaan­se Zwembond heeft haar overlijden bevestigd. Ze gold als supertalen­t in haar leeftijdsc­ategorie in het Zuid-Amerikaans­e land.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname