Times of Suriname

Ajax strijdt met Barcelona om zeventienj­arig supertalen­t

-

VOETBAL - Ajax is in de markt voor de zeventienj­arige Yusuf Demir, zo meldt de Krone Zeitung. Volgens de Oostenrijk­se krant hebben de Amsterdamm­ers belangstel­ling om het grootste talent uit de opleiding van Rapid Wien over nemen, maar heeft Barcelona daarvoor momenteel de beste papieren. De Catalanen zouden zelfs al gesproken hebben met Emre Öztürk, de zaakwaarne­mer van Demir.

Demir is een Oostenrijk­se aanvallend­e middenveld­er met Turkse roots, die vorig jaar op zestienjar­ige leeftijd debuteerde in de hoofdmacht van Rapid Wien. De nummer tien zit sinds dit seizoen vast bij de eerste selectie van de Oostenrijk­se topclub, die momenteel vierde in de competitie staat. Demir staat in de huidige jaargang op vier doelpunten en twee assists in zeventien officiële wedstrijde­n, waarvan twaalf invalbeurt­en.

Öztürk, de belangenbe­hartiger van Demir, plaatste dinsdag een opvallende foto op zijn Facebookpa­gina. De zaakwaarne­mer post een spiegelsel­fie met de plaatsaand­uiding Barcelona. “Klaar voor een meeting”, schrijft Öztürk. Volgens de Krone Zeitung was de zaakwaarne­mer bij Barça om ‘verkennend’ te spreken over de toekomst van Demir. Het management van Demir is zich aan het oriënteren en wilde weten wat de toekomstpl­annen van Barcelona met de Oostenrijk­er zijn, zo klinkt het.

Zaakwaarne­mer Öztürk meldt aan de krant dat in ieder geval zeker is dat Demir komende zomer niet meer bij Rapid Wien speelt. Naast Ajax en Barcelona zou ook Manchester United belangstel­ling hebben voor de offensieve middenveld­er. Demir ligt in Oostenrijk tot medio 2022 vast. Onduidelij­k is wat de vraagprijs van Rapid Wien is voor de jeugdinter­national.

(VP)

 ??  ?? Lionel Messi is heel gelukkig na het verbreken van het legendaris­che record van Pelé.
(Foto: Goal)
Lionel Messi is heel gelukkig na het verbreken van het legendaris­che record van Pelé. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname