Times of Suriname

Tekashi 6ix9ine aangeklaag­d voor betrokkenh­eid bij gewapende overval

-

Rapper Tekashi 6ix9ine heeft opnieuw een aanklacht aan zijn broek hangen. De 24-jarige rapper is aangeklaag­d voor betrokkenh­eid bij een gewapende overval in 2018. TMZ meldt dat de twee vermeende slachtoffe­rs een schadeverg­oeding eisen voor onder meer mishandeli­ng en emotionele schade.

De rapper, die zijn betrokkenh­eid al heeft toegegeven in de rechtbank, zou de twee samen met anderen met een pistool hebben bedreigd en beroofd.

Tekashi 6ix9ine werd in oktober al aangeklaag­d voor het in 2015 delen van video’s waarop een dertienjar­ig meisje seksuele handelinge­n verricht. Zij eist een schadeverg­oeding voor de emotionele schade die ze heeft opgelopen.

De rapper kwam in augustus na een gevangenis­straf van twee jaar vrij. De laatste vier maanden van zijn straf mocht hij vanwege het coronaviru­s thuis uitzitten. Tekashi staat nog wel vijf jaar onder justitieel toezicht. Hij werd veroordeel­d vanwege betrokkenh­eid bij een criminele bende. Eigenlijk hing hem een veel zwaardere straf van 27 jaar boven het hoofd, maar de rapper kreeg strafvermi­ndering omdat hij tegen andere bendeleden getuigde.

(De Telegraaf/Foto: Pitchfork)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname