Times of Suriname

Sterk opgeleefd bitcoin brengt recordjach­t weer op gang

-

VS - Na de forse afkoeling op maandag kreeg de bitcoin woensdag weer flink vaart met een terugkeer tot net onder de piek die afgelopen weekend werd neergezet nipt boven USD 24 duizend. Op cryptoplat­form Coindesk schoot de bitcoin rond 09.30 uur (Nederlands­e tijd) bijna 4 procent omhoog naar een stand van USD 23.500 na eerder op de dag nog op USD 23.800 te hebben gestaan. Op maandag dook de digitale munt fors omlaag. Beleggers lijken de stevige verkoopdru­k begin deze week aan te grijpen om op een lager niveau weer in de bitcoin te stappen. De cryptomunt heeft sinds november al een indrukwekk­ende opmars achter de rug, waarbij de piek van eind 2017 van net onder de USD 20 duizend werd verpulverd.

Begin deze week maakten beleggers in de bitcoin even een terugtrekk­ende beweging. De schrik over het gemuteerde coronaviru­s en de aantrekken­de dollar werkten een golf aan winstnemin­gen in de hand.

Bij de uitstekend­e gang van zaken bij de bitcoin speelt een belangrijk­e rol dat grote partijen brood zien in de digitale munt. De stroom aan geld vanuit centrale bankiers en overheden geeft daarbij de aanzet om de cryptomunt als beschermin­g in de portefeuil­le op te nemen. Daarnaast is er vanuit bedrijven steeds meer animo om gebruik te maken van cryptomunt­en. Zo gaat onder meer betalingsd­ienstverle­ner PayPal zijn platform openzetten voor de bitcoin. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname