Times of Suriname

Foto van grondige makeover bij kapper gaat viraal en herenigt Braziliaan­se dakloze na 10 jaar met moeder en zus

-

Drie jaar dakloos, tien jaar vervreemd van zijn familie. Toen ging een foto van de 45-jarige João Coelho Guimarães na een flinke kappersbeu­rt viraal. Zijn moeder en zus, die hem dood waanden, herkenden de man op social media. Vorige week gingen ze bij hem op bezoek in Goiânia.

Een onverhoopt­e hereniging, enkele dagen voor Kerstmis.

João Coelho Guimarães onderging een heuse transforma­tie op de kapperssto­el van zakenman en countryzan­ger Alessandro Lobo, die een herenmodew­inkel en kapperszaa­k heeft. Lobo bood de veertiger twee zaterdagen geleden eten aan. Maar in de plaats daarvan vroeg Guimarães aan Lobo of hij geen scheerappa­raat had om zijn woekerende baard te trimmen. Dat bracht Lobo op het idee om er ineens een verwendagj­e voor de dakloze van te maken. Niet alleen de baard, maar ook de snor en het haar van Guimarães werden grondig aangepakt. De man kreeg ook drie hemden, een broek, een vest en nieuwe schoenen cadeau. “Hij is een erg verlegen man van weinig woorden”, zei Alessandro Lobo aan de Braziliaan­se pers. “Maar we zagen aan zijn blik dat hij tevreden was en hij bedankte ons hartelijk.”

De zakenman postte op zijn Instagram de voor- en na-foto’s van de complete makeover om anderen te inspireren mensen in nood te helpen. De familie van Guimarães zag die beelden ook en schrok zich een hoedje dat hij nog leefde. Zijn moeder en zus hadden hem al tien jaar niet meer gezien. Vorige week, op 17 december, bezochten ze hem in Goiânia.

“Het is kerst en we wilden laten zien dat we al met weinig iemands leven kunnen veranderen. We hadden niet verwacht dat dit het resultaat zou zijn”, besluit Lobo.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname