Times of Suriname

Meisje verzwijgt positieve test tegen helpende agenten: “We zijn boos”

-

Twee agenten in het Drentse Meppel hebben zich tijdens hun nachtdiens­t ontfermd over een vijftienja­rig meisje, maar kwamen er later achter dat zij twee dagen eerder positief werd getest op het coronaviru­s en dat verzweeg.

Het meisje moest eigenlijk in quarantain­e blijven, melden de agenten op Instagram. Maar ze stapte om 03.30 uur op haar fiets. Ze fietste met een telefoon in haar handen.

Haar vader wist niet dat ze op pad was, gaf de tiener aan. “Omdat wij ons zorgen maakten over het meisje hebben wij haar gevraagd mee te fietsen naar het bureau en hebben wij vader gebeld om haar op te halen”, aldus de politie. “Korte tijd later kwam haar vader ter plaatse. Die vertelde, half slaapdronk­en nog, dat het gezin in quarantain­e zat omdat deze dochter afgelopen woensdag positief getest was op corona.”

Een complete verrassing voor alle aanwezige agenten. “Boosheid, irritatie en een ongerust gevoel namen de overhand. Het meisje is het bureau uitgestuur­d en haar vader heeft haar meegenomen.”

De twee agenten hebben zich laten testen. De ene had klachten, maar bleek niet coronaposi­tief. De ander moet het resultaat nog van de GGD horen. Al met al een vervelende episode. “Een positieve uitslag zou grote gevolgen hebben voor ons en onze organisati­e”, aldus één van de agenten. “Wij zouden dan niet inzetbaar zijn in de Kerst- en Oud en Nieuwperio­de, maar ook privé heeft dit gevolgen voor onze gezinslede­n en het werk van onze partners.”

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname