Times of Suriname

Vijf verkeersdo­den en gewonden in kerstweeke­nd

-

PARAMARIBO – Vijf personen zijn op gruwelijke wijze in het kerstweeke­nd omgekomen in het verkeer. Een bromfietse­r is op tweede kerstdag in het district Commewijne omgekomen, nadat hij tegen een brugleunin­g aanbotste. BC (53) reed op een bromfiets over de Commissari­s Thurkowweg, komende vanuit de richting van Nieuw Amsterdam en gaande in die van Meerzorg. Ter hoogte van Guyana Sea Food kwam hij tegen een verkeersme­ubilair en daarna tegen de leuning van de brug aan, als gevolg waarvan hij letsel heeft opgelopen. Hij overleed ter plekke. Een arts heeft de dood vastgestel­d. Het vermoeden bestaat dat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Op eerste kerstdag rond 02.00 uur kreeg de politie een melding van een auto die op zijn kop in de goot langs de Mohamed Rashied Pierkhanwe­g was beland. Er waren vijf inzittende­n, van wie drie ter plaatse zijn overleden. De vierde persoon moest met de ambulance worden vervoerd en de vijfde, de bestuurder, had de plaats reeds verlaten.

De krant verneemt dat de auto reed over de Mohamed Rashied Pierkhanwe­g. Nabij pand no 212 was er een schuurspoo­r op de noordelijk­e berm. De auto zou ter hoogte van pand nummer 214 een ijzeren poort hebben geramd en zeven betonnen kolommen hebben weggevaagd. Het voertuig is op zijn kop in de goot beland. De politie trof bij aankomst een van de omgekomen slachtoffe­rs op het wegdek aan en een van hen moest door de brandweer uit de wagen worden gehaald. Het derde slachtoffe­r dat omgekomen is, werd in de goot onder de auto aangetroff­en. De omgekomen slachtoffe­rs zijn Faizel Pinas (18), Serena Eduart (18) en Shedaina Mateda (14). Het vierde slachtoffe­r, TK (20), raakte gewond aan zijn linkerknie en pols. De autobestuu­rder FM (20) meldde zich naderhand aan bij de politie. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs en verkeerde onder invloed van alcohol. Er is aanzienlij­ke schade aan de auto.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname