Times of Suriname

Derde COVID-19-tent wordt opgezet

-

PARAMARIBO - Een derde COVID-19-tent wordt opgezet op het tennisveld van Residence Inn. De verwachtin­g is dat de tent woensdag klaar is om personen die besmet zijn met het nieuwe coronaviru­s op te vangen. Dit zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid aan de krant.

Volgens hem wordt ook het gebouw van Residence Inn weer gereed gemaakt om COVID-19-besmette personen op te vangen. Dit voormalige hotel diende tijdens de eerste COVID-19-golf ook al als opvangplaa­ts voor personen met het nieuwe coronaviru­s. Ramadhin zegt dat als de locatie af is 160 personen opgevangen kunnen worden in het hotel en in de tent. “De faciliteit wordt met een beetje spoed neergezet. Toiletteng­roepen worden in stelling gebracht. De overige faciliteit­en, zoals de keuken, worden bekeken. Dinsdag of woensdag moet de plek in orde zijn”, aldus de minister. Hij zegt dat op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica twee tenten zijn opgezet voor COVID-19-patienten. Gezien de stijging van het aantal coronabesm­ettingen is het ministerie bezig op diverse plekken opvangplek­ken in orde te maken.

 ??  ?? Op het terrein van Residence Inn aan de Anton Dragtenweg is gisteren een tent opgezet. Binnenkort zullen personen die positief zijn getest op COVID-19 hierin worden ondergebra­cht. (Foto: WI)
Op het terrein van Residence Inn aan de Anton Dragtenweg is gisteren een tent opgezet. Binnenkort zullen personen die positief zijn getest op COVID-19 hierin worden ondergebra­cht. (Foto: WI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname