Times of Suriname

Veel illegale feesten en lockdown-overtreder­s tijdens kerstweeke­nd

-

PARAMARIBO – De politie moest tijdens de kerstdagen vaak uitrukken voor illegale feesten die georganise­erd waren. Tijdens de lockdown in de nacht van zaterdag op zondag zijn er meer dan 150 personen opgebracht. Tot zondagocht­end 02.30 uur waren er 157 personen opgebracht, zegt Rachel Deekman, woordvoerd­er van het Korps Politie Suriname (KPS).

“Het afgelopen weekend was een vrij druk weekend voor de politie. Het is gebleken dat ondanks dat het verboden is om te feesten, mensen ondanks het verbod toch illegaal feestjes hebben georganise­erd.” Deekman legt uit dat de politie een aantal mensen van deze illegale feestjes naar het terrein van de Politieaca­demie heeft moeten vervoeren. Zo heeft een organisato­r afgelopen weekend zijn activiteit gehouden buiten de stad. Het is gebleken dat mensen hun feestjes buiten de stad vieren om zo uit het zicht van de politie te zijn.

Onder de 157 lockdownov­ertreders die zijn afgevoerd door de politie, waren er 24 vrouwen en 133 mannen. De politie maakte eerder bekend dat zij zich niet alleen bezig zou houden met de dynamische controle, maar ook statische controle zou uitvoeren. Naast de pro-surveillan­ce is controle bij alle bruggen in stad en district uitgevoerd.

WJ/WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname