Times of Suriname

Politiebur­eau Nieuw Nickerie weer normaal open na ontsmettin­g

-

NICKERIE - Bij de politie Nieuw Nickerie was er tot zondagmidd­ag een agent van politie positief getest op COVID-19. Nadat deze informatie de leiding van de politie regio West hiervan op de hoogte had gesteld, is overgegaan tot sluiting van die afdeling. Dit hield in dat men niet via de hoofdingan­g, de wacht, toegang had tot het politiebur­eau.

“We hebben de gemeenscha­p vanuit de afdeling Verkeer gediend, deelt regiocomma­ndant Hemantkoem­ar Sarjoe de krant mee. Sarjoe zegt dat na afstemming met het Nationaal Coördinati­e Centrum Rampenbest­rijding (NCCR), de locatie zondagmorg­en is ontsmet. De regiocomma­ndant deelt verder mee dat op de politiepos­t te Corantijn er een arrestant positief is getest. “Daar heb ik ook alles laten ontsmetten door NCCR “. Ook zijn er enkele agenten die geswapt zijn, maar het resultaat is nog niet binnen. De agenten die in aanraking zijn gekomen met hun positief geteste collega en de arrestant, zijn in quarantain­e.

Sarjoe deelt de krant mee dat politiepos­t Paradise ook is ontsmet, omdat er agenten daar werkzaam zijn die met de agent die positief getest is, in contact zijn geweest.

Ze hebben volgens Sarjoe recentelij­k samen een training gevolgd. “Vandaar dat ik het noodzakeli­jk vond om daar ook te laten ontsmetten”, benadrukt de politiebaa­s van het westen. Volgens Sarjoe zijn er in verband met COVID-19 geen andere noemenswaa­rdigheden te melden. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname