Times of Suriname

Moussi Issa NV geeft

‘Grantangi’

-

PARAMARIBO – Met dank aan de hardwerken­de frontlinie­werkers in verband met COVID-19, zoals verpleegku­ndigen, artsen, en alle andere zorgperson­eel, heeft het bekende familiebed­rijf Moussi Issa, dat dit jaar 85 jaar bestaat, een reproducti­e van het kunstwerk van Ray Daal, aan het Regionaal Ziekenhuis Wanica aangeboden, uit dankbaarhe­id voor wat deze zorghelden voor de Surinaamse samenlevin­g doen.

‘Grantangi’

Robert Issa van Moussi Issa, maakte in zijn aanbieding­stoesprake­n bekend dat alle verplegend personeel, alsook het overige personeel van deze zorginstel­lingen, met het overleggen van hun ziekenhuis­foto ID, gedurende het hele jaar 2021 voor al hun inkopen bij Moussi Issa in Paramaribo en bij Moussi Issa in Nieuw Nickerie, 10 procent korting zullen ontvangen. Hij vertelde ook dat de pangi-stof, ontworpen door Moussi Issa, en waarmee het schilderij bedekt was voor de onthulling, vanaf vandaag ‘Grantangi pangi’ zal heten.

Grantangi zeggen vader Robert Issa en dochters Isabel en Tanisha, ‘voor alles wat jullie voor ons doen’. “We zijn gemotiveer­d door het prachtige mixed-media schilderij van de kunstenaar Ray Daal en het daarop geïnspiree­rde lied ‘Grantangi’ van Ruben del Prado”, zei Issa. Minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid, die speciaal voor deze overdracht was uitgenodig­d, maakte van deze gelegenhei­d gebruik een oproep te doen om het aantal besmetting­en met COVID-19 niet meer te laten toenemen. “Alleen samen kunnen wij dit doen. We zijn het verplicht aan onszelf en anderen, inclusief de hardwerken­de gezondheid­swerkers”, zei minister Ramadhin. Terwijl wij ons voorbereid­en om op aangepaste wijze kerstfeest en owuyari te vieren en het nieuwe jaar 2021 in te luiden, neemt de druk op onze Surinaamse gezondheid­szorg weer toe.

“Het grote

aantal

nieuwe besmetting­en met SARSCoV-2, het virus dat COVID-19 kan veroorzake­n, verplicht ons om zeer bewust en met respect voor onszelf en uit respect voor anderen, meer dan ooit de COVID19-maatregele­n op te volgen. Hierbij moet vooral ook gedacht worden aan de onbaatzuch­tige gezondheid­szorgwerke­rs, die zich dag in en dag uit inzetten in de ziekenhuiz­en, die nu weer vol beginnen te lopen met COVID-19patiënte­n. Deze zorghelden hebben geen feest tijdens de feestdagen. Dag in, dag uit; dag en nacht, onvermoeib­aar werken zij. Laten wij er alsjeblief­t alles aan doen om hun leven niet nog moeilijker te maken.”Ook de Medische Zending en het ’s Lands Hospitaal kregen dit schilderij aangeboden. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het St. Vincentius Ziekenhuis, het Diakonesse­nhuis en het Mungra Medisch Centrum in Nickerie zullen gauw ook een reproducti­e van het ‘Grantangi’ schilderij van Moussi Issa ontvangen.

Advertenti­e

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname