Times of Suriname

Grote brand in Libanees vluchtelin­genkamp na ruzie

-

LIBANON In Libanon is zaterdagav­ond brand gesticht in een vluchtelin­genkamp waar Syriërs verblijven. Volgens het Hoog Commissari­aat voor de Vluchtelin­gen (HCR) van de Verenigde Naties gaat het om een grote brand in een kamp in de regio alMinyeh en werden er gewonden overgebrac­ht naar het ziekenhuis.

Volgens nationaal persagents­chap ANI hebben Libanezen uit een clan in het noorden van het land brand gesticht in het kamp na een ruzie met Syrische arbeiders.

“De brand heeft zich verspreid naar alle verblijven”, die bestaan uit plastic zeilen en hout, aldus woordvoerd­er van HCR Khaled Kabbara. In het kamp verblijven volgens hem 75 families. Er werden gewonden naar het ziekenhuis overgebrac­ht, maar het is niet duidelijk over hoeveel mensen het gaat. Verschille­nde gezinnen sloegen op de vlucht voor het vuur en de ontploffin­gen veroorzaak­t door gasflessen, aldus het HCR, dat de situatie van dichtbij opvolgt om zich over de vluchtelin­gen te kunnen ontfermen.

De civiele beschermin­g is ter plaatse gegaan om de brand mee onder controle te krijgen, en ook het leger en de politie werden opgeroepen om de rust te laten terugkeren in het kamp.

In Libanon verblijven volgens de autoriteit­en 1,5 miljoen

Syriërs, van wie er bijna een miljoen bij de VN zijn geregistre­erd als vluchtelin­gen die de burgeroorl­og in hun land ontvluchtt­en.

Ngo’s klagen regelmatig de discrimina­tie en de haatberich­ten aan waarmee de vluchtelin­gen in Libanon te maken krijgen. Eind november nog werden ongeveer 270 Syrische families weggejaagd uit een dorp in het noorden van Libanon na een conflict met een Syrische arbeider die een bewoner gedood zou hebben. (HLN)

 ??  ??
 ??  ?? De 101jarige Duitse vrouw Edith Kwoizalla kreeg als eerste het coronavacc­in in Duitsland. (Foto: NOS)
De 101jarige Duitse vrouw Edith Kwoizalla kreeg als eerste het coronavacc­in in Duitsland. (Foto: NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname