Times of Suriname

Zeker tien bergbeklim­mers omgekomen in Iran door sneeuwstor­m

-

IRAN - Zeker tien bergbeklim­mers zijn in Iran om het leven gekomen na zware sneeuwval en een sneeuwstor­m. Iraanse media melden dat er nog meerdere klimmers worden vermist. Het zou gaan om nog zeker zeven bergbeklim­mers. Ook op zee worden mensen vermist.

De slachtoffe­rs vielen in het Alborz-berggebied ten noorden van de hoofdstad Teheran. Mogelijk overleden de bergbeklim­mers als gevolg van lawines. Eén slachtoffe­r werd in eerste instantie nog gered, maar overleed later alsnog in het ziekenhuis. Negen anderen overleden ter plaatse.

Tal van wegen in Iran zijn de afgelopen dagen afgesloten vanwege het winterse weer. Ook op zee zijn er problemen. Er wordt gezocht naar zeven bemannings­leden van een Iraans transports­chip dat vrijdag kapseisde in de Perzische Golf.

“Wij proberen de vermisten

Advertenti­e te vinden door al onze faciliteit­en en mankrachte­n in te zetten. We informeren passerende schepen, evenals de reddingsbr­igades van Oman, de Verenigde Arabische Emiraten en Pakistan”, aldus een vertegenwo­ordiger van de Iraanse regionale marine.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname