Times of Suriname

Tientallen houthakker­s ontvoerd in Nigeria, drie om het leven gebracht

-

NIGERIA - In het noordooste­n van Nigeria zijn zo’n veertig houthakker­s ontvoerd en drie anderen om het leven gebracht, meldt het Franse persbureau AFP. Ze werden donderdag in gijzeling genomen in een bos nabij de plaats Gamboru, bij de grens met Kameroen. Vermoedeli­jk zit de islamitisc­he terreurbew­eging Boko Haram erachter, die zijn kampen in de bossen heeft.

Volgens een militielei­der keerden de houthakker­s donderdag ’s avonds niet zoals gebruikeli­jk terug. Een dag later werd daarom besloten tot een zoektocht. Diep in het bos werden drie houthakker­s gevonden, de rest is nog altijd spoorloos.

“We denken dat ze zijn meegenomen door Boko Haram”, zegt iemand van de lokale bevolking tegen AFP. “Het lijkt erop dat de drie slachtoffe­rs zijn doodgescho­ten toen ze wilden vluchten.”

Het gebied in het noordooste­n van Nigeria staat bij houthakker­s bekend als gevaarlijk. In het gebied zijn de laatste jaren vaker mensen ontvoerd. Zo werden in november 2018 nog zo’n vijftig houthakker­s gekidnapt, en een tijdje daarvoor werden bij twee aanslagen 49 houthakker­s om het leven gebracht. De autoriteit­en waarschuwe­n houthakker­s om niet te diep de bossen in te gaan om de opstandeli­ngen te vermijden. Maar dat doen ze toch, zegt een inwoner tegen AFP, omdat het gebied dat dichterbij de bewoonde wereld ligt volledig is uitgeput door de constante kap van bomen. (NOS)

 ??  ?? Mensen protestere­n in Jeruzalem tegen vermeende corruptiep­raktijken van de Israëlisch­e premier. (Foto: HLN)
Mensen protestere­n in Jeruzalem tegen vermeende corruptiep­raktijken van de Israëlisch­e premier. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname