Times of Suriname

Westbrook schaart zich in bijzonder rijtje na nieuwe triple-double

- Russell Westbrook (l) van Washington Wizards wordt verdedigd door twee spelers van Orlando Magic. (Foto: ESPN)

BASKETBAL - Russell Westbrook heeft zich zaterdag in een bijzonder rijtje geschaard. De sterspeler van Washington Wizards werd de vierde speler die een tripledoub­le noteerde in zowel de eerste als tweede wedstrijd van een nieuw NBA-seizoen. De 32-jarige Westbrook was in de wedstrijd tegen Orlando Magic, die door Washington Wizards wel met 120-130 werd verloren, goed voor vijftien punten, vijftien rebounds en twaalf assists. In de nacht van woensdag op donderdag liet Westbrook tegen Philadelph­ia 76’ers (113-107-verlies) met 21 punten, elf rebounds en vijftien assists eveneens een triple-double noteren. Magic Johnson (twee keer), Oscar

Robertson en Jerry Lucas zijn de andere drie spelers die erin slaagden om tijdens de eerste twee wedstrijde­n van het NBA-seizoen een tripledoub­le te noteren. Westbrook is wel de eerste speler die dat voor een nieuwe club doet. De negenvoudi­g AllStar verruilde eerder deze maand Houston Rockets voor Washington Wizards.

Door de triple-double tegen Philadelph­ia 76ers belandde Westbrook ook in een select gezelschap. De Amerikaan was pas de zesde speler in de NBA die bij zijn debuut voor een nieuwe club dubbele cijfers noteerde in punten, rebounds en assists. Westbrook kon vanwege de nederlaag tegen Orlando Magic niet blij zijn met zijn bijzondere prestatie. “Deze nederlaag is mijn fout. We hebben ons niet in de positie gebracht om te winnen en dat komt vooral door mij. Ik miste veel te veel simpele schoten.”

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname