Times of Suriname

Turkije biedt Spaanse rebel uitweg

-

VOETBAL - Jesé Rodríguez kan zijn loopbaan in Turkije vervolgen. Spaanse media verzekeren dat het management van de clubloze aanvaller de laatste dagen contact heeft gehad met Fenerbahce, dat zich in januari met een aanvaller wil versterken. De 27-jarige Spanjaard zit zonder club sinds Paris Saint-Germain (PSG) eerder deze maand de contractue­le overeenkom­st verscheurd­e. In Frankrijk had hij sowieso geen toekomst meer.

Voor Jesé was 2020 al een jaar van uitersten. Hij kwam in totaal maar tot 101 speelminut­en: 79 in dienst van zijn tijdelijke werkgever Sporting Portugal en 22 minuten in dienst van PSG. Jesé kwam in zijn vaderland alleen om niet-sportieve redenen in het nieuws, daar hij van zijn Franse ex-werkgever maandenlan­g op Spaanse bodem mocht vertoeven. Zo hield hij zich niet aan de coronamaat­regelen en keerde hij terug bij zijn ex Aurah Ruiz, ondanks dat hij twee jaar geleden nog aangifte deed tegen de Spaanse wegens intimidati­e.

Jesé bedroog Ruiz dit jaar met Rocío Amar, nota bene een bekende van zijn vriendin, en werd eerder deze maand ook nog voor de vijfde keer vader. De gelukkige was niet Amar of Ruiz, maar het Catalaanse model Janira Barm. In het gesprek werden tevens de problemen in de relationel­e sfeer besproken en dat bleef niet binnen de Spaanse landsgrenz­en. PSGvoorzit­ter Nasser AlKhelaifi was al langer zeer ontevreden over de uitspattin­gen van Jesé, die vervolgens te horen kreeg dat zijn contract definitief verscheurd was. Het is onduidelij­k of de aanvaller zijn resterende salaris heeft uitbetaald gekregen. Tot zijn gedwongen vertrek stond de Spanjaard voor liefst 420 duizend euro per maand op de loonlijst.

Jesé speelde slechts achttien duels (twee doelpunten) in de hoofdmacht van PSG sinds hij medio 2016 voor liefst 25 miljoen euro van Real Madrid werd overgenome­n. Hij werd sindsdien verhuurd aan Las Palmas, Stoke City, Real Betis en Sporting Portugal, maar overtuigen­d deed hij nooit. In Spanje gaat al jaren een voorpagina van Marca over Jesé viraal. In 2011 had Barcelona interesse om de aanvaller uit de Madrileens­e jeugd over te nemen, maar de tiener onderteken­de uiteindeli­jk een nieuw contract tot medio 2014, inclusief een transfercl­ausule van dertig miljoen euro. “Barça, je hebt naast Jesé gegrepen”, zo stond er triomfante­lijk op de voorpagina van de Madrileens­e sportkrant. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname