Times of Suriname

Negen leden SZB krijgen ondersteun­ing

-

ZWEMMEN - De Surinaamse Zwembond (SZB) heeft haar negen lid-vereniging­en (VOS, SNL, The Whales, NTC, Neptunes, OASE, de Dolfijn, TNT en de Witte Lotus) een kerstcadea­u geschonken. Dit geschenk heeft een waarde van USD 830,33 en vloeit voort uit een project dat is ingediend bij zijn moederorga­nisatie FINA. Dit ter ondersteun­ing van de leden in verband met de COVID-19pandemie. De COVID-19-pandemie die vanaf maart 2020 ook Suriname in de ban heeft, heeft ervoor gezorgd dat de lid-vereniging­en hun deuren en daarbij ook de zwembaden moesten sluiten. Daarnaast is de prijs van chloor enorm gestegen. Het initiatief werd geopperd om de leden aangeslote­n bij de SZB tegemoet te komen met chloor. De internatio­nale organisati­e FINA, keurde dit initiatief goed en schonk USD 25 duizend voor het ingediende project, waarvan USD 7500 beschikbaa­r is gesteld voor de aanschaf van chloor.

Clyde Ford, voorzitter van de Surinaamse Zwembond, heeft zich persoonlij­k ingezet om dit geschenk, zoals beloofd voor de kerstdagen, te overhandig­en aan de lidverenig­ingen. Ford geeft aan dat dit het begin is van een nieuw tijdperk, waarbij de leden aangeslote­n bij de zwembond profijt zullen hebben van hun lidmaatsch­ap. “Wij zijn er om hen te versterken in de verdere ontwikkeli­ng van de zwemsport. Dit moet het vertrouwen in de zwembond terugbreng­en en de aangekondi­gde transparan­tie etaleren. De leden hebben er recht op, en moeten weten hoe de beschikbar­e middelen op een efficiënte manier worden ingezet”, legt Ford uit. Het volgende project waarvoor de bond zich inzet, is de aanschaf van het digitaal tijdsystee­m. De verzekerin­g is gegeven dat reeds in januari 2021 dit naar Suriname verscheept zal worden.

De lidverenig­ingen hebben jaren geklaagd over het handmatig klokken. Ford zegt dat daaraan spoedig een eind komt, het systeem komt eraan, het is al betaald en moet alleen nog verscheept worden. Ford sluit af door aan te geven, dat dit bestuur is gekozen op basis van daadkracht en vertrouwen en heeft beloofd het anders te doen. “Wij zijn gekomen om te werken voor onze leden en hun zwemmers.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname