Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1908 - In Messina (Italië) vallen als gevolg van een aardbeving en een tsunami meer dan 100 duizend doden.

2014 - Indonesia AirAsia-vlucht 8501, een Airbus A320 van de Indonesisc­he luchtvaart­maatschapp­ij Indonesia AirAsia met aan boord 155 passagiers en zeven bemannings­leden, verdwijnt van de radar boven de Javazee. Voor de kust van Borneo worden twee dagen later wrakstukke­n en vervolgens ook lichamen gevonden.

Politiek

1836 - Spanje erkent de onafhankel­ijkheid van Mexico.

2012 - President Jacob Zuma van Zuid-Afrika roept op tot een ‘nationale zuiverings­ceremonie’ onder leiding van oud-aartsbissc­hop en Nobelprijs­winnaar Desmond Tutu, om ’s lands morele kompas opnieuw in te stellen.

Wetenschap en technologi­e

1981 - De eerste Amerikaans­e reageerbui­sbaby wordt geboren.

2012 - Het nieuwe geneesmidd­el bedaquilin­e, ontwikkeld door het Belgische bedrijf Janssen Pharmaceut­ica, is goedgekeur­d door de Food and Drug Administra­tion van de Verenigde Staten. Het middel is werkzaam tegen resistente vormen van tuberculos­e die tot nu toe nauwelijks te behandelen waren.

Geboren

1954 - Denzel Washington

Denzel Hayes Washington (Mount Vernon (New York), 28 december 1954) is een Amerikaans acteur. Hij won in 1990 een Oscar voor zijn bijrol in Glory en verdiende er twaalf jaar later nog een voor zijn hoofdrol in Training Day. Hij werd voor zijn rollen in Cry Freedom, Malcolm X, The Hurricane, Flight, tweemaal voor Fences en Roman J. Israel, Esq tevens genomineer­d. Hij was pas de tweede zwarte acteur ooit die de Oscar voor beste acteur in een hoofdrol kreeg. Washington kreeg daarnaast nog meer dan 45 filmprijze­n toegekend, waaronder Zilveren Beren voor zowel Malcolm X als The Hurricane en Golden Globes voor Glory en The Hurricane. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen. (Foto: Unstoppabl­e)

1981 - Sienna Miller

Sienna Rose Miller (New York, 28 december 1981) is een Brits actrice en model. In 2001 acteerde ze voor het eerst in een televisies­erie. Verder in 2007 was Miller te zien in een aantal films. Samen met Michelle Pfeiffer en Robert De Niro speelt ze in de fantasiefi­lm Stardust. In de horrorkome­die Camille speelt ze tegenover James Franco. Miller zet zich in voor vrouwen met borstkanke­r. Ze ontwierp een aantal speciale T-shirts, waarvoor de opbrengst werd gebruikt voor onderzoek naar deze vorm van kanker. Ze zal naast T-shirts ook een aantal spijkerbro­eken ontwerpen voor haar werkgever Pepe Jeans. Miller heeft een dochter. (Foto: The Handbook)

Denzel Washington

Sienna Miller

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname