Times of Suriname

Ontnuchter­de inspecteur gaat klacht indienen tegen agenten die filmden

-

PARAMARIBO – Een inspecteur van politie die in het weekend naar het politiebur­eau te Kwatta werd overgebrac­ht, gaat een klacht indienen tegen zijn collega’s die hem hebben gefilmd. Hij vindt dat zijn privacy is geschonden.

De politie-inspecteur verkeerde onder invloed van alcohol. Hij parkeerde zijn auto aan de Kwattaweg en viel in slaap. Hij zou pas weer rijden, als hij zich beter voelde. Een burger zou de politie hebben gemeld dat iemand een aanval in de wagen had gekregen. De wetsdienar­en gingen na deze melding naar de plaats en troffen de inspecteur aan. Er zou gefilmd zijn tot het moment dat de politiefun­ctionaris in het cellenhuis werd geplaatst. Daarom gaat de inspecteur ervan uit dat het geen burger is die hem heeft gefilmd.

Er zijn twee filmpjes van de inspecteur op sociale media geplaatst. Ook de achterligg­ende gedachte van het filmen kan hij niet vatten, want dronken burgers die naar een politiebur­eau worden overgebrac­ht worden niet gefilmd. De inspecteur verscheen gisteren normaal aan het werk. Hij zal zich nog moeten verweren bij de korpschef. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname