Times of Suriname

Nickerie viert rustige kerstdagen

-

NICKERIE – Nickerie heeft een rustig kerstweeke­nd achter de rug. Volgens regiocomma­ndant, hoofdinspe­cteur Hemantkoem­ar Sarjoe zijn er geen noemenswaa­rdigheden te melden.

Sarjoe zegt dat hij heeft gemerkt dat ook in verband met COVID-19 veel mensen thuis waren en weinig zich op straat hebben begeven tijdens de lockdown. “Er zijn geen mensen aangehoude­n tijdens de lockdown, maar er waren hier en daar wel enkele feestjes met meer dan vijf mensen bij elkaar. Deze feestjes hebben we stopgezet. Er waren wel enkele gevallen, maar die waren niet verontrust­end”, merkt de regiocomma­ndant op.

In de districten Saramacca en Coronie was het volgens Sarjoe ook rustig. Hij weet dat er geen noemenswaa­rdigheden, waarvan gezegd kan worden dat er iets ernstigs aan de hand was of die in het oog sprongen, zijn voorgevall­en. De politiefun­ctionaris denkt dat de toename van de COVID-19-gevallen in Nickerie en in de districten waar hij de leiding heeft, met name Saramacca en Coronie is doorgedron­gen tot de mensen en dat het gevaar voor besmetting een niet-ver-vanmijn-bed-show is. Sarjoe zegt dat hem niet gerapporte­erd is dat er iets noemenswaa­rdigs is voorgevall­en in zijn regio.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname