Times of Suriname

Skioorden puilen uit: plaatselij­ke bevolking massaal op de latten

-

OOSTENRIJK - Meerdere skioorden in Oostenrijk nemen extra maatregele­n tegen de verspreidi­ng van het coronaviru­s nadat inwoners van het Alpenland dit weekend massaal de pistes opzochten. Zo perkt de deelstaat OpperOoste­nrijk onder meer het aantal parkeerpla­atsen in en worden er meer mensen ingezet om orde te houden.

“In de geest van de eigen verantwoor­delijkheid, doe ik ook een beroep op skiërs om, voor zover mogelijk, alleen na het middaguur naar de skioorden te komen omdat dan veel bezoekers van de ochtend terug naar huis gaan”, aldus de minister van Economisch­e Zaken van de deelstaat.

Veel skioorden in Oostenrijk zijn momenteel geopend maar alleen voor de plaatselij­ke bevolking. Wie vanuit het buitenland Oostenrijk binnenkomt moet eerst verplicht tien dagen in quarantain­e gaan. Bovendien geldt op en rond de skipistes een mondneuska­pjesplicht voor iedereen vanaf veertien jaar. Begin dit jaar was het Oostenrijk­se skioord Ischgl de bron van een aanzienlij­ke verspreidi­ng van het coronaviru­s door heel Europa. Daar is besloten om de start van het skiseizoen uit te stellen tot januari. (De Telegraaf)

 ??  ?? In veel Oostenrijk­se winterspor­toorden was het afgelopen weekend veel te druk. (Foto: De Telegraaf)
In veel Oostenrijk­se winterspor­toorden was het afgelopen weekend veel te druk. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname