Times of Suriname

Twee vermoedeli­jke daders van schietpart­ij in Berlijn in staat van beschuldig­ing gesteld

-

DUITSLAND Het gerecht in de Duitse hoofdstad Berlijn heeft twee vermoedeli­jke daders van de schietpart­ij van zaterdag in staat van beschuldig­ing gesteld. De twee mannen liggen momenteel in het ziekenhuis. Dat meldt de Duitse politie.

Bij de

schietpart­ij

zaterdagoc­htend in de Berlijnse wijk Kreuzberg raakten vier mensen gewond. De schietpart­ij deed zich voor niet zo ver van het hoofdkwart­ier van de Duitse sociaaldem­ocratische partij SPD. Drie gewonden werden aangetroff­en op een oprit, de vierde werd uit het water van een kanaal gehaald.

Uit het gerechteli­jk onderzoek is gebleken dat twee gewonden de vermoedeli­jke daders zijn. Ze liggen in het ziekenhuis. Een 30jarige man wordt beschuldig­d van poging tot doodslag, een 39jarige man wordt beschuldig­d van verboden wapendrach­t.

Berlijn wordt regelmatig geconfront­eerd met geweld, onder meer tussen verschille­nde groepen of misdaadfam­ilies. Onlangs nog was er een aanval door een tiental mannen in een appartemen­t in de wijk Kreuzberg, nadat een 29jarige door kogels was geraakt.

(HLN)

 ??  ?? Politie aan het werk op de plek van de schietpart­ij. (Foto: HLN)
Politie aan het werk op de plek van de schietpart­ij. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname