Times of Suriname

Costa zadelt Simeone met probleem op

-

VOETBAL - Diego Costa wil Atlético Madrid de komende maand verlaten en heeft dit verzoek inmiddels ingediend bij de clubleidin­g, zo berichten verschille­nde Spaanse kranten.

Volgens zowel Marca als AS liggen persoonlij­ke redenen ten grondslag aan de vertrekwen­s van de 32-jarige aanvaller, wiens contract halverwege 2021 afloopt. Costa is sinds begin 2018 bezig aan zijn tweede periode bij

Atlético. Onder meer door blessurele­ed drukt hij minder zijn stempel dan tijdens zijn eerste termijn in dienst van de Rojiblanco­s.

Mede door zijn 27 competitie­goals legden de Madrilenen in het seizoen 2013/14 beslag op de landstitel, waarna Costa vertrok naar Chelsea. Na een breed uitgemeten clash met toenmalig manager Antonio Conte keerde de geboren Braziliaan terug naar Atlético, waarvoor hij in de huidige competitie twee goals heeft laten aantekenen in zeven duels.

Naar verluidt heeft trainer Diego Simeone aangedrong­en op een offensieve versterkin­g als Costa inderdaad vertrekt, omdat er wordt gevreesd voor overbelast­ing bij Luis Suárez. Atlético leidt de dans in La Liga, is nog actief in het bekertoern­ooi en duelleert in de achtste finale van de Champions League met Chelsea. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname