Times of Suriname

Federer meldt zich af voor Australian Open

-

TENNIS - Roger Federer heeft zich maandag afgemeld voor het Australian Open, het eerste Grand Slam-toernooi van 2021. De 39-jarige Zwitser is niet voldoende hersteld van een langdurige knieblessu­re. “Roger is nog herstellen­de van een knieoperat­ie. Hoewel hij sterke vooruitgan­g heeft geboekt, is hij nog niet fit genoeg om deel te nemen aan het Australian

Open”, zegt zijn zaakwaarne­mer Tony Godsick.

Federer staat al sinds februari aan de kant vanwege een knieblessu­re. In juni kreeg de twintigvou­dig Grand Slamwinnaa­r een terugslag in zijn revalidati­e en zette hij een punt achter zijn seizoen, maar het was onduidelij­k wanneer hij zou terugkeren. Twee weken geleden zei Federer al te vrezen dat hij ook de

Australian Open aan zich voorbij moest laten gaan. “Ik had gehoopt dat ik in oktober 100 procent fit zou zijn, maar helaas was ik dat niet en dat ben ik nog steeds niet.” De laatste officiële wedstrijd van Federer dateert inmiddels van bijna een jaar geleden. De huidige nummer vijf van de wereld reikte toen tot de halve finales op de Australian Open, het toernooi dat hij al zes keer en in 2018 voor het laatst op zijn naam schreef. Door de coronapand­emie begint de Australian Open volgend jaar op 8 februari, drie weken later dan gepland. De deelnemers moeten bij aankomst in Australië veertien dagen in quarantain­e, waarbij ze vijf uur per dag mogen trainen en voortduren­d getest worden op het virus. (Nusport)

 ??  ?? De 39-jarige Zwitser, Roger Federer, zal niet meedoen aan het Australian Open. Hij kampt nog met een blessure. (Foto: Nusport)
De 39-jarige Zwitser, Roger Federer, zal niet meedoen aan het Australian Open. Hij kampt nog met een blessure. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname