Times of Suriname

Cristiano verkozen tot Speler van de Eeuw

-

VOETBAL - Cristiano Ronaldo is verkozen tot ‘Speler van de Eeuw’ tot dusver. De aanvaller van Juventus nam tijdens de uitreiking van de Globe Soccer Awards de bokaal in ontvangst voor zijn verdienste­n tussen 2001 en 2020. Josep Guardiola werd verkozen tot Trainer van de Eeuw, terwijl Real Madrid zich Club van de Eeuw mag noemen.

De Globe Soccer Awards worden georganise­erd door de EFAA (European Associatio­n of Player’s Agents) en de ECA (European Club Associatio­n). De prijzen worden sinds 2011 toegekend. Ronaldo werd al zes keer verkozen tot Speler van het Jaar (2011, 2014, 2016, 2017, 2018 en 2019) en is daarmee de enige speler die dat vaker dan één keer lukte. Radamel Falcao (2012), Franck Ribéry (2013) en Lionel Messi (2015) wonnen de prijs eenmaal, terwijl Robert Lewandowsk­i werd gekroond tot Speler van het Jaar 2020.

Het is voor de spits van Bayern München zijn vierde grote onderschei­ding van het jaar. Hij werd eerder dit jaar al uitgeroepe­n tot voetballer van het jaar in Duitsland en Europa en anderhalve week geleden kwam daar de bokaal voor The Best FIFA Men’s Player van 2020 bij. Zijn club is verkozen tot Club van het Jaar, maar Real Madrid mag zich na vijf gewonnen Champions Leaguetrof­eeën de Club van de Eeuw noemen. FIFA-voorzitter Gianni Infantino was bij de uitreiking in Dubai aanwezig en reikte enkele prijzen uit. Guardiola is de Trainer van de Eeuw, na zijn successen bij Barcelona, Bayern München en Manchester City. Hij won acht landstitel­s en veroverde met Barcelona tweemaal de Champions League. Jorge Mendes is verkozen tot Zaakwaarne­mer van de Eeuw; de belangenbe­hartiger van onder meer Cristiano Ronaldo had tussen 2011 en 2019 een monopolie op de trofee voor Zaakwaarne­mer van het Jaar. (VP)

 ??  ?? De aanvaller van Juventus Cristiano Ronaldo is verkozen tot ‘Speler van de Eeuw’ tot dusver. (Foto: FIFA)
De aanvaller van Juventus Cristiano Ronaldo is verkozen tot ‘Speler van de Eeuw’ tot dusver. (Foto: FIFA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname