Times of Suriname

Cardi B schikt zaak met voormalig manager

-

De jarenlange strijd tussen Cardi B en haar oude manager Shaft is voorbij. De rapper deelde zondag een bericht over een schikking, waar ze bij schreef: „Het voelt goed aan om eindelijk vrij te zijn.”

In het voorjaar van 2018 sleepte Klenord ’Shaft’ Raphael de muzikante voor de rechter. Hij eiste USD 10 miljoen van Cardi B, omdat hij van haar een ster zou hebben gemaakt. Shaft beweerde dat hij Cardi sinds 2015 de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd. Dankzij contacten van hem zou ze een rolletje in een realitysoa­p hebben gekregen en ook zou Shafts team achter de monsterhit Bodak Yellow zitten. Dankzij dit nummer kreeg Cardi B een platencont­ract aangeboden.

Een maand later kwam Cardi met een tegenaankl­acht. Daarin beweerde ze dat Shaft haar leven in zijn tijd als manager compleet probeerde te beheersen en een veel te groot deel van haar inkomsten opeiste. Hij zou haar hebben wijsgemaak­t dat het normaal is dat managers vijftig procent van de royalty’s van artiesten innen, een veel groter aandeel dan gebruikeli­jk. Voor al dat leed wilde ze USD 15 miljoen van Shaft zien. (De Telegraaf/Foto: Vibe)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname