Times of Suriname

GoDaddy onder vuur vanwege valse phishingma­il waarin bonus wordt beloofd

-

Webhosting­bedrijf GoDaddy is in de Verenigde Staten onder vuur komen te liggen vanwege een neppe phishingma­il aan zijn personeel. In de mail werd medewerker­s een bonus beloofd, terwijl eerder in het jaar al duidelijk werd dat die er vanwege de coronapand­emie niet inzat.

“Fijne vakantie! 2020 was een recordjaar voor ons, mede dankzij jouw werk. Hoewel we het niet samen kunnen vieren tijdens ons jaarlijkse feest, willen we je toch bedanken met een eenmalige bonus van USD 650 (530 euro)”, valt te lezen in de mail, die NBC onder ogen kreeg.

Verderop in de mail werd de medewerker­s gevraagd om details in te vullen en op te sturen. Het bericht werd al verzonden op 14 december, maar krijgt nu pas aandacht in

Amerikaans­e media. Volgens NBC vonden veel medewerker­s de mail van hun werkgever “ongevoelig” omdat eerder dit jaar nog veel personeels­leden op straat kwamen te staan.

GoDaddy hoopte mogelijk met de nepmail zijn personeel te waarschuwe­n. Medewerker­s van grote bedrijven zijn vaak het doelwit van hackers en kwaadwille­nden. Het webhosting­bedrijf heeft in het verleden al vaker grote datalekken gehad. Zo maakte Forbes dit jaar nog melding van een lek uit oktober 2019. GoDaddy telt ruim 20 miljoen klanten.

Het is niet bekend hoeveel medewerker­s in de val zijn getrapt. Het bedrijf wilde tegenover NBC niet reageren.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname