Times of Suriname

’Zakenman Gerard Sanderink bedreigt politie-inspecteur en vernietigt bewijs’

-

AMSTERDAM - Zakenman Gerard Sanderink heeft zich vlak voor Kerstmis ernstig misdragen toen een deurwaarde­r bij hem beslag kwam leggen . Hij bedreigde een politie-inspecteur en vernietigd­e ter plekke bewijsmate­riaal dat in beslag moest worden genomen, meldt De Gelderland­er. Sanderink is eigenaar en hoogste baas van ict-bedrijf Centric en bouwbedrij­f Strukton. Beide bedrijven werken veel voor de

Nederlands­e overheid. De Twentse topman werd onlangs door de rechtbank in Almelo opnieuw veroordeel­d voor het verspreide­n van smaad en laster over zijn exvriendin Brigitte van Egten. Zij liet beslag leggen op de telefoon en mailbox van Sanderink, om als bewijs te dienen. De deurwaarde­r ging daarvoor op 21 december naar het Strukton-hoofdkanto­or in Utrecht. Toen Sanderink weigerde hem te ontvangen, werd een politie-inspecteur ingeschake­ld die fungeerde als hulpoffici­er van justitie. In het proces-verbaal van de deurwaarde­r staat dat Sanderink de beslagpapi­eren op de grond smeet en beide functionar­issen de huid vol schold. Hij bedreigde ook de hulpoffici­er. Sanderink weigerde zijn telefoon af te geven. Dat deed hij uiteindeli­jk toch, maar toen was de volledige inhoud van de telefoon op afstand gewist.

De deurwaarde­r legt daarbij een link met de nieuwe vriendin van Sanderink, Rian van Rijbroek. Zij was de bedenker van al Sanderinks wachtwoord­en en had de gelegenhei­d om accounts op afstand te wissen. Sanderink en Van Rijbroek hebben niet gereageerd op vragen van De Gelderland­er.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname