Times of Suriname

Aanpassing verkeerswe­tgeving prioriteit voor Justitie

-

PARAMARIBO – De aanpassing van de verkeerswe­tgeving wordt in 2021 een van de prioriteit­en van het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Minister Kenneth Amoksi van Juspol zegt aan de krant dat het Rijbesluit zal worden aangepast.

Volgens hem is het belangrijk met een aangepaste verkeerswe­tgeving op te treden. Naar zijn zeggen zal er een puntensyst­eem worden geintroduc­eerd waarbij de verkeersov­ertredinge­n die worden begaan, zullen worden nagegaan. Ook zal gekeken worden naar de manier hoe degenen die pas hun rijbewijs hebben behaald ermee omgaan. De bedoeling van de minister is dat de politie zwaar zal tillen aan de handhaving van deze nieuwe wetgeving. Daarbij wil hij dat er meer snelheidsc­ontroles plaatsvind­en. “We hebben gemerkt dat het probleem in het verkeer wordt gevormd door de snelheden die worden ontwikkeld op de wegen.” Amoksi vindt het verder belangrijk dat er controle plaatsvind­t op getinte ruiten van voertuigen.

De politie moet nagaan of die het juiste percentage hebben. Hij onderstree­pt dat zaken ook samen met het Ministerie van Openbare Werken zullen worden aangepakt. Daarbij gaat het om het oplossen van problemen van verkeersbo­rden en andere aangelegen­heden. Het gaat om de drie e’s: enforcemen­t, education en engineerin­g. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname