Times of Suriname

Man bracht volgens politie eerst meisje om en daarna zichzelf

-

AMSTERDAM - Op sociale media en in Amsterdam Oost wordt gerouwd, om het 14-jarige meisje dat maandag zeer waarschijn­lijk door haar 52-jarige vader met vuurwapeng­eweld werd omgebracht tijdens een familiedra­ma.

Een woordvoerd­er van de Amsterdams­e politie zegt dat het ‘meest waarschijn­lijke scenario’ is dat het tienermeis­je in hun woning aan de Eerste Atjehstraa­t door haar vader is vermoord, alvorens hij zichzelf van het leven beroofde. Hij benadrukt dat er nog steeds onderzoek wordt verricht en nog meerdere scenario’s worden nagelopen.

In de Amsterdams­e bovenwonin­g, pal achter politiebur­eau Balistraat, troffen agenten maandag rond 12.15 uur de twee levenloze lichamen aan. Al snel werd duidelijk dat er sprake was van een familiedra­ma, gezien de afscheidsb­rief die was achtergela­ten.

Dinsdag werden voor de deur van de woning de hele dag door bloemen neergelegd, kaarsjes gebrand en zijn gedenkteke­ns te zien. Op social media wordt het tienermeis­je herdacht door influencer Youngchidi.

Hij eerde haar met een videoboods­chap waarin filmpjes en foto’s van het meisje worden gedeeld. ‘Dit meisje is echt bijzonder, ik heb haar leren kennen in 2018 en al snel bleek dat we elkaar leuker vonden dan we dachten. We kregen een relatie met heel veel ups en downs’, schreef de influencer. ‘Ze vertelde me alles, kon haar hart luchten bij mij en andersom.’ Hij hoopt dat ze nu ‘in veilige handen’ is. Er zijn al honderden steunbetui­gingen onder de post verschenen.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Voor de woning in de Eerste Atjehstraa­t zijn bloemen en kaarsen neergezet. (Foto: De Telegraaf)
Voor de woning in de Eerste Atjehstraa­t zijn bloemen en kaarsen neergezet. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname