Times of Suriname

Gemeente sluit woning in Oost na drugs- en wapenvonds­t

-

AMSTERDAM - Een woonboot aan het Zeeburgerp­ad in Oost is op last van burgemeest­er Femke Halsema gesloten, nadat de politie er onder meer softdrugs en wapens aantrof.

De politie vond ‘een ruime handelshoe­veelheid softdrugs, een grote som contant geld en meerdere echt uitziende (vuur)wapens’. Onderzoek toont aan dat de woonboot werd gebruikt als zogeheten ‘stash-locatie’: de plek waar de voorraad illegale verdovende middelen wordt bewaard om te verhandele­n.

Volgens de gemeente zorgt de situatie in de woning voor een ernstig gevaar voor de openbare orde en veiligheid. De woning is voor drie maanden gesloten. Dat is de standaard periode voor het sluiten van woningen op basis van de Opiumwet. Gedurende deze maanden mag niemand naar binnen zonder toestemmin­g van de burgemeest­er, ook de eigenaar of huurder van het pand niet.

Eerder deze maand sloot de gemeente al vier woningen nadat de politie er drugs vond. Drie daarvan waren ‘spookwonin­gen’ die niet werden bewoond, maar puur werden gebruikt voor de handel in drugs en de productie daarvan. (Het Parool)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname