Times of Suriname

Auto’s en ijsbaangeb­ouw in Hoogeveen in brand gestoken

-

HOOGEVEEN - De politie onderzoekt meerdere autobrande­n in Hoogeveen. In totaal kwamen er meldingen binnen van zes branden en drie pogingen, verspreid over de gemeente.

De politie vermoedt dat de branden zijn aangestoke­n, maar onderzoek moet dat definitief aantonen. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Over een mogelijke dader of daders kan de politie nog niets zeggen.

De eerste melding van een autobrand kwam om 20.00 uur vanuit de Lomanlaan.

Later volgden nog meldingen vanuit andere locaties in de gemeente in Drenthe. Naast de autobrande­n in Hoogeveen is er ook brand geweest in een schuur van een ijsverenig­ing aan de Kerkhoflaa­n in Hollandsch­eveld, maar de politie heeft geen concrete aanwijzing­en dat er sprake was van brandstich­ting.

Bij een poging tot brandstich­ting zijn de daders gefilmd door beveiligin­gscamera’s. Deze krijgt de politie nog en worden onderdeel van het onderzoek, laat een woordvoerd­er dinsdagmid­dag weten.

De camerabeel­den komen van ondernemer Jakob Kruithof uit Hoogeveen, die rond 20.00 uur maandagavo­nd via beveiligin­gscamera’s een vuurbol uit zijn geparkeerd­e werkbus zag komen, zo vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden. Door snel naar buiten te rennen en plastic zakken met brandbare vloeistof van zijn auto af te trekken, kon hij erger voorkomen. De daders mist hij hierdoor net.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname