Times of Suriname

Amerikaans­e agent die ongewapend­e zwarte man doodschoot ontslagen

-

VS De blanke agent die vorige week een ongewapend­e zwarte man doodschoot in Columbus, in de Amerikaans­e staat Ohio, is ontslagen. Dat hebben de autoriteit­en van Columbus bekendgema­akt. De 47jarige Andre Maurice Hill bevond zich vorige week in een garage van een huis, toen hij werd aangesprok­en door de politie. Hij was er aanwezig als gast van de huiseigena­ar.

Op beelden van de bodycam van een van de politiemen­sen, was te zien hoe Hill op de agenten toestapte met een gsm in zijn linkerhand. Zijn rechterhan­d was niet zichtbaar. Seconden later opende een van de agenten, Adam

Coy, het vuur. Hill werd meermaals geraakt en stortte neer op de grond. Hoewel de man niet onmiddelli­jk om het leven kwam, duurde het nog enkele minuten voordat Coy en zijn collega hulp boden. Hill bezweek later aan zijn verwonding­en.

Adam Coy werd geschorst. “Analyse van het bewijsmate­riaal rechtvaard­igt zijn ontslag”, zei de politieche­f van Columbus.

Een viertal weken geleden deed zich in Columbus nog een gelijkaard­ig incident voor. Op 4 december werd een andere zwarte man, de 23-jarige Casey Goodson, eveneens gedood door politiekog­els. (HLN)

 ??  ?? Demonstran­ten houden een bord omhoog op de wake voor Andre Hill op tweede kerstdag met de tekst ‘Agent Adam Coy vermoordde Andre Hill’. (Foto: AD)
Demonstran­ten houden een bord omhoog op de wake voor Andre Hill op tweede kerstdag met de tekst ‘Agent Adam Coy vermoordde Andre Hill’. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname