Times of Suriname

Politieche­f op non-actief na gourmet-feest

-

BELGIË Een gourmetfee­st van agenten in Brussel heeft de politieche­f de kop gekost. De hoofdinspe­cteur is op nonactief gesteld. De schranspar­tij lekte uit toen foto’s van agenten in uniform aan de kersttafel opdoken.

Op de beelden is te zien hoe veertien agenten van Brussel-West in uniform tijdens hun kerstdiens­t aan het gourmetten zijn. Van anderhalve meter afstand is geen sprake. Op de via Instagram gelekte foto is een lege fles martini en een lege fles wijn te zien. Het is extra pijnlijk, want het zijn juist de agenten die de burgers moeten controlere­n en beboeten als ze diezelfde coronarege­ls niet respectere­n. Het feestje, met drie gourmetste­llen, duurde twee uur en liep af toen de dienst over was. Volgens Het Nieuwsblad loopt er nog een intern onderzoek. De betrokken agenten krijgen mogelijk een boete van 4.000 euro, dezelfde boete die ze uitdelen aan burgers die aan een ’georganise­erd feest’ deelnemen.

De naar huis gestuurde chef was er overigens zelf niet bij.

De agent die de foto op Instagram zette, heeft zichzelf onmogelijk gemaakt bij zijn collega’s. “Hij is zeker niet de slimste van het stel”, citeert Nieuwsblad collega’s. De op non-actief gezette chef daarentege­n wordt geprezen. “De man wordt gewaardeer­d. Het zou niet eerlijk zijn als alleen hij hiervoor zou moeten boeten. Anderzijds, hij had dit niet mogen laten gebeuren.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname