Times of Suriname

Australië dreigt met deportatie feestende backpacker­s

-

AUSTRALIË - Australiër­s zijn woedend op een groep van honderden backpacker­s die in strijd met alle COVID-regels een heel intiem feest hielden op Bronte Beach. De regering heeft al laten weten te overwegen de feestgange­rs direct te deporteren.

De afgelopen dagen doken veel video’s en foto’s op van de party. Een groot deel van de dansende toeristen zou Brits zijn, zo merkt de BBC die met getuigen sprak op. Sydney had maandenlan­g weinig last van corona. Sinds enige tijd was er weer een kleine uitbraak, met 129 meldingen, en zijn de regels aangescher­pt.

Minister Alex Hawke zegt in reactie ‘in shock’ te zijn van de beelden. “Als iemand de gezondheid van anderen in gevaar brengt, kan dat een reden zijn een visum in te trekken”, aldus de bewindsman van Immigratie­zaken.

Er is wel een klein probleem: de politie heeft niemand op de bon geslingerd. Er vloog wel een politiehel­i boven de massa in een poging iedereen te verspreide­n. Ook liepen er uiteindeli­jk agenten tussen de partygange­rs maar werd niemand gearrestee­rd. Australiër­s zijn boos dat de toeristen wegkomen met dit feest, terwijl landgenote­n hoge boetes krijgen voor kleine overtredin­gen. (De Telegraaf)

 ??  ?? Het strandfees­t van honderden backpacker­s. (Foto: De Telegraaf)
Het strandfees­t van honderden backpacker­s. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname