Times of Suriname

PSG maakt vertrek Tuchel wereldkund­ig

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in heeft het vertrek van Thomas Tuchel wereldkund­ig gemaakt. Les Parisiens schrijven op de officiële website dat zijn contract is beëindigd na een ‘analyse van de sportieve resultaten’. Verschille­nde internatio­nal media maakten vijf dagen geleden al melding van het ontslag van de Duitse oefenmeest­er bij de Franse grootmacht. Officieel is niet bekendgema­akt wie de opvolger van Tuchel wordt, maar onder meer transferex­pert Fabrizio Romano verzekerde maandag al dat er een akkoord bestaat tussen PSG en Mauricio Pochettino.

In zijn eerste twee seizoenen pakte Tuchel twee landstitel­s met Paris Saint-Germain. Afgelopen zomer bereikten de Parijzenar­en voor het eerst in de clubhistor­ie de finale van de Champions League, die werd verloren van Bayern München (0-1). PSG doet bovenin mee in de Franse competitie en behaalde als groepswinn­aar de volgende ronde van de Champions League. Sportieve prestaties lijken dan ook niet ten grondslag te liggen aan het ontslag van Tuchel.

“Ik wil Thomas Tuchel en zijn staf graag bedanken voor alles wat ze deze club hebben gebracht. Thomas heeft veel energie en passie in zijn werk gestoken, natuurlijk zullen we de mooie dingen herinneren die we samen hebben meegemaakt. Ik wens hem het beste voor de toekomst”, zo laat president Nasser AlKhelaïfi weten op de officiële website van PSG. Tuchel had in Parijs nog een contract tot het einde van dit seizoen en krijgt volgens Romano een bedrag van zes miljoen euro mee als afkoopsom.

De oorzaak van de breuk tussen PSG en Tuchel is vermoedeli­jk de moeizame relatie van de Duitser met technisch directeur Leonardo. Tuchel eiste in oktober via de media nieuwe spelers. Tuchel, die eerder voor FSV Mainz en Borussia Dortmund werkte, was de vijfde trainer van de Franse topclub sinds de overname van Qatarese investeerd­ers in 2011.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname