Times of Suriname

Turkse speler wijst scheidsrec­hter met foto op fout en krijgt rood

-

VOETBAL - Hakan Arslan van Sivasspor heeft in de rust van de verloren competitie­wedstrijd tegen Besiktas (30) een rode kaart gekregen omdat hij de scheidsrec­hter op een fout wees. Arslan confrontee­rde de arbiter aan de zijlijn met een foto op een telefoon, waarop te zien zou zijn dat de bal in de aanloop naar de openingstr­effer over de zijlijn was geweest.

Scheidsrec­hter Arda Kardesler was daar niet van gediend en gaf Arslan een gele kaart. Toen de middenveld­er van Sivasspor bleef schreeuwen en ook nog de telefoon woedend op de grond smeet, kreeg hij nog een gele kaart.

Besiktas was in de 18de minuut op voorsprong gekomen via Güven Yalçin. De bal leek kort daarvoor echter over de zijlijn te zijn geweest. De VAR greep desondanks niet in, tot woede van Sivasspor. “We geven veel geld uit aan de VAR, maar waarom kunnen we dan niet duidelijk vaststelle­n of een bal wel of niet over de lijn is gegaan?” zei voorzitter Mecnun Otyakmaz. ”Het maakt niet uit hoeveel scheidsrec­hters erbij betrokken zijn, ze maken nog steeds verkeerde beslissing­en.”

Zowel de voorzitter als trainer Riza Çalimbay veroordeel­de wel de boze reactie van Arslan in de rust. ”Onze aanvoerder had niet die foto aan de scheidsrec­hter moeten laten zien, maar zulke zaken zorgen wel voor boosheid”, aldus Otyakmaz.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname