Times of Suriname

Lampard onder druk bij Chelsea

-

VOETBAL - Frank Lampard staat voor het eerst in zijn nog prille trainerslo­opbaan onder druk als manager van Chelsea. Van de laatste vijf wedstrijde­n werd er slechts één gewonnen, terwijl er afgelopen zomer wel fors werd geïnvestee­rd in de selectie.

Chris Sutton, voormalig spits en tegenwoord­ig analist, uit zijn zorgen over de recente prestaties van The Blues. ‘Het is op dit moment crisis, omdat ze niet naar hun kunnen presteren’, zei Sutton na het gelijkspel tegen Villa. Na een goede seizoensst­art is het elftal van Lampard afgedaald naar de zesde plaats van de Premier League. ‘Frank heeft een paar overwinnin­gen nodig, want we weten dat het anders snel kan gaan bij Chelsea’, liep Sutton op de zaken vooruit.

Clubeigena­ar Roman Abramovich staat erom bekend snel in te grijpen als de sportieve prestaties tegenvalle­n. In de Engelse pers werd zelfs al gesuggeree­rd dat de Rus in Thomas Tuchel een goede kandidaat zou zien als trainer. Vorig seizoen begon Lampard, kind van de club, zonder al te hoge verwachtin­gen aan zijn avontuur op Stamford Bridge. Door een transferve­rbod moest hij het doen zonder aankopen en zette hij in op het inpassen van eigen jeugd. Met succes: Chelsea eindigde als vierde en stelde zo deelname aan de Champions League veilig. Afgelopen zomer werd weer ouderwets de portemonne­e getrokken en Lampard verwelkomd­e onder meer Hakim Ziyech, Kai Havertz en Timo Werner. ‘Of we het nou leuk vinden of niet: het is een totaal ander seizoen voor Frank’, aldus Sutton. ‘Hij heeft flink met geld mogen smijten en daarom zal de druk alleen maar toenemen.’

Oud Chelsea-middenveld­er Andy Townsend vindt dat Sutton te ver gaat door te spreken van een crisis. ‘Het ontbreekt ze niet aan kansen de laatste weken en ook tegen Aston Villa vond ik dat ze genoeg creëerden. Zoals Frank al zei ontbeert het ze net aan dat laatste beetje geluk om het om te zetten in doelpunten. Van een crisis is verre van sprake’, aldus Townsend, die lof had voor Lampards keuze een aantal defensieve wijziginge­n door te voeren tegen Villa.

(VI)

Chelsea presteert de laatste weken wisselvall­ig en de druk op coach Frank Lampard neemt hierdoor toe. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname